Waterhulpverlening

Iedereen die het Diploma A of Life Saver 3 (zie zwemmend redden) heeft behaald, kan deelnemen aan de opleidingen Waterhulpverlening. Hierbij kun je een officiële waterhulpverlener worden. Voorbeelden hiervan zijn toezichthouder in een zwembad of bewaker bij waterevenementen.

Met deze opleiding word je als eerste opgeleid tot Junior Lifeguard. Hierbij leer je hulp te verlenen bij een eenvoudig waterongeval en assisteer je bij het toezicht houden aan het water.

Heb je al meer ervaring en/of ben je al langer aan het oefenen dan kun je worden opgeleid tot Lifeguard. Als Lifeguard ben je verantwoordelijk voor het toezicht houden bij het water, begeleidt je andere Junior Lifeguards en kun je worden ingezet bij moeilijkere ongevallen op en rond het water.

Als laatste kun je ook nog Senior Lifeguard worden. Als Senior Lifeguard heb je de leiding bij hulpverlening aan drenkelingen en stuur je de hulpverleners aan. Ook ben je bij het toezicht houden aan het water de verantwoordelijke en eerste contactpersoon.

Aangezien jij uiteraard zelf bepaalt wat je wel niet leuk vindt, zijn deze opleidingen in drie ‘onderdelen’ verdeeld:

Pool => Hierbij leer je alles over het toezicht houden en helpen in een zwembad;
Open Water => Hierbij leer je alles over het toezicht houden en hulpverlening bij waterevenementen buiten het zwembad en hulp bij waterongevallen;
Beach => Hierbij leer je alles over toezicht houden en hulp aan strand en zee.
Je kan ervoor kiezen alle onderdelen te leren, maar het is ook mogelijk om maar één ‘onderdeel’ te doen. De keuze is aan jezelf. Alle opleidingen en diploma’s zijn nationaal en internationaal erkend. Je kunt hierbij dus direct mee in een zwembad werken of strandwacht lopen in het binnen- of buitenland

De opleidingen ‘beach’ kunnen wij niet geven. Wij hebben wel contact met andere reddingsbrigades, zodat we kunnen zorgen dat je de opleiding bij een andere reddingsbrigade kan volgen.

Bij de opleidingen ‘open water’ leer je hoe wij hulp verlenen met een reddingsboot.

Samen met een ervaren lid van onze brigade bepaal je zelf hoe snel jij de opleiding wil volgen. Alles is dus zeer flexibel en past bij wat jij wilt!

Copyright © 2022. Reddingsbrigade Rivierenland Tiel. Designed by Shape5.com Joomla Templates
RBTiel.nl maakt gebruik van cookies.

Door bezoek aan onze site, ga je akkoord met het privacy beleid

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten