Home
RBT Crew
De nieuwe pakken staan goed!
Fruitmozaïeken
Ook wij leggen elk jaar een fruitmozaïek
Humpendag
Activiteit voor de jongste redders
Zwemmend Redden
Wakduiken
Kanovaren
Koningsdag 2018

Samen met twee ouders van leden van de Reddingsbrigade zijn Samira Linschoten, René Vos en Henk Sepers van DHL Supply Chain in Tiel aan de slag. “We verzorgen de bevoorrading van bouwmarkten”, vertelt Henk Sepers. Hij is SHEQ-coördinator bij DHL Supply Chain aan de Simon Stevinstraat op bedrijventerrein Kellen in Tiel. Hij is de initiator van de deelname aan NL Doet via de Tielse Uitdaging. “We beginnen klein. Alle beetjes helpen. Daarom is het fijn dat Karwei Tiel en Bazuinen Partyservice ook hebben gesponsord.”

DHL en Karwei Tiel sponsorden de benodigde bouwmaterialen en Bazuinen Partyservice verzorgde de broodjes en de koffie voor de klussers. Samira Linschoten smeert zorgvuldig de schroefgaten in de net door René Vos geplaatste gipswand. Ze is customer service agent bij DHL en vindt het leuk om samen met collega’s een Tielse vereniging een handje te helpen. “Thuis klus ik ook regelmatig. Vooral het schilderwerk vind ik leuk. Ik heb hier al een kozijn geschilderd.” René Vos is facility- en securitymanager bij DHL en klust ook graag. Hij is al een eind gevorderd met het plaatsen van een gipsen binnenwand in het clubhuis van de Reddingsbrigade. “Als je met een paar man bent, schiet het al gauw op”, zegt hij. “En daarmee help je een vereniging vooruit. Voor het goede doel, hè.”

Trainen

Nienke Ham, penningmeester van de Reddingsbrigade, is blij met de extra handen die DHL levert. Er moest veel gebeuren en dat lukt nu. Zo kunnen we ons straks weer concentreren op het oefenen en trainen van onze leden. De Reddingsbrigade telt 61 leden en heeft drie boten. “We zijn aangesloten bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Als er extra mankracht in ene kleine boot nodig is, kunnen we worden ingezet bij calamiteiten op het water.” De Reddingsbrigade is actief tijdens Tiel Maritiem , de intocht van Sinterklaas in Tiel, maar ook bij evenementen als het Mud & Water Challenge op het Eiland van Maurik.

 

Oude bouwmaterialen worden afgevoerd in een container, die inmiddels goed gevuld is. “Het is een hele opruiming”, constateert Nienke Ham opgewekt. Ze is ook blij met het nieuwe hang- en sluitwerk: “Het luik aan de zijkant van het gebouw is voorzien van nieuwe scharnieren. Bij een inbraak vorig jaar hebben we veel schade gehad. Het raam hadden we sindsdien dichtgetimmerd, waardoor we niet konden ventileren. Nu kan het weer open en dicht.”

RBTiel.nl maakt gebruik van cookies.

Door bezoek aan onze site, ga je akkoord met het privacy beleid